ZWARTE PIETEN SPELREGELS & STRATEGIE

Zwarte Piet is natuurlijk de welbekende knecht van Sinterklaas, maar het is ook een leuk kaartspelletje dat eenvoudig met kinderen gespeeld kan worden. De regels zijn namelijk zeer eenvoudig en je hebt er maar één kaartspel voor nodig. Het uiteindelijke doel van Zwarte Pieten is vooral om niet met de schoppen boer te eindigen. Het spel kent dus geen winnaars, maar gewoon één verliezer. Het spelletje Zwarte Pieten gaat als volgt in zijn werk:

ZWARTE PIETEN SPELREGELS & STRATEGIE

SPELREGELS VAN ZWARTE PIETEN

Er wordt gespeeld met één normaal kaartspel, zonder jokers. Tevens worden de kaarten van 2 tot en met 6 uit het spel gehaald. Tevens wordt ook de klaveren boer uit het spel gehaald, zodat de kaarten 7 t/m Aas overblijven, behalve de klaveren boer, overblijven. Het is de bedoeling dat de kaarten worden opgedeeld tussen alle spelers. Nu kan het spel beginnen.

HOE GAAT HET SPEL?

Speler 1 begint: Wanneer deze speler twee kaarten met dezelfde waarde en kleur (rood of zwart) heeft, dan mogen deze op tafel worden gelegd. Dit kan bijvoorbeeld een harten 9 en ruiten 9 zijn, of een klaveren vrouw en schoppen vrouw. Zodra alle paartjes zijn opgelegd, dan mag de volgende speler een kaart trekken uit de handen van speler 1. Als Speler 2 met de getrokken kaart een paartje kan maken, dan mag hij of zij dit paartje opleggen. Zo gaat het door totdat er één iemand met de laatste kaart blijft zitten.

DE SCHOPPEN BOER

De Zwarte Piet is dus de Schoppen Boer. Elke kaart heeft namelijk een gelijkgekleurde kaart om een paartje mee te maken, maar de Schoppen Boer niet aangezien de Klaveren Boer uit het kaartspel is gehaald. Degene die dus met de Schoppen boer eindigt, is de verliezer. Oftewel: de Zwarte Piet.

TIPS EN TRUCS

Er is een manier om iemand te tricken met Zwarte Pieten. Zo kun je bijvoorbeeld expres een kaart hoger vasthouden, zodat de volgende speler deze juist wel of niet pakt. Het is dan aan jou om de Zwarte Piet hoger vast te houden, of juist een andere kaart zodat de volgende speler wellicht de zwarte piet tussen je andere kaarten uitpikt.

Alle blogcategorie├źn
Best bekeken