OMAHA POKER SPELEN - SPELREGELS & STRATEGIE

De spelregels van Omaha hold em zijn vergelijkbaar met Texas Hold'em, met als grote verschil dat er bij Omaha hold em geen 2 pocketkaarten per persoon worden gedeeld, maar 4. Echter, de speler mag slechts 2 kaarten gebruiken. Dit maakt het Omaha hold em spel veel dynamischer en het maakt het lastiger om kansen te berekenen. Veel mensen die het spelletje Texas Hold'em een beetje beu zijn en graag een beetje variatie willen, stappen (tijdelijk) over op Omaha.

OMAHA POKER SPELEN - SPELREGELS & STRATEGIE

ALGEMENE VOORBEREIDINGEN

Omaha hold em Poker wordt gespeeld met 52 kaarten. Iedere speler ontvangt vier gesloten persoonlijke kaarten en er komen vijf open kaarten op tafel te liggen. Die vijf kaarten zijn gemeenschappelijke kaarten die iedere speler mag gebruiken om de beste hand mee te maken. Het is de regel om twee van de vier persoonlijke kaarten te gebruiken, in combinatie met drie van de vijf gemeenschappelijke kaarten. Je mag dus NIET het board spelen, zoals bij Texas Hold'Em wel mag. Degene met de beste hand, wint uiteindelijk de pot.

START VAN HET SPEL

Eerst dienen de small blind en de big blind ingelegd te worden. De eerste speler na de dealer is de small blind (een verplichte inzet) en de speler daarachter zet de big blind in (dubbele small blind). Vervolgens worden de kaarten uitgedeeld. Na het uitdelen van de kaarten, is er een inzetronde.

CALL, RAISE, FOLD

De eerste speler na de big blind dient nu te beslissen of hij called, raised of fold. Wanneer de speler door wil spelen, dan dient hij of zij minstens de big blind te spelen. Dit is een call. Het is ook mogelijk om een raise te doen. Dan dient de inzet verhoogd te worden. Bij een slechte hand kan de speler het beste folden. Hij of zij past, levert geen fiches in en legt zijn kaarten gesloten op tafel. Elke speler mag nu één voor één bepalen of hij of zij called, raised of fold. Uiteindelijk komen we bij de big blind, de laatste speler aan tafel. Wanneer niemand heeft geraised, dan heeft de big blind twee opties: check en raise. Checken betekent in principe “afzien van inzetten”. Raise is verhogen. In feite kan de big blind ook nog folden, maar dat zou zonde zijn. Hij of zij kan nu namelijk “gratis” de flop zien. Wanneer iemand wel al heeft geraised, dan heeft de big blind twee opties: call of fold.

DE FLOP

Nadat de eerste inzetronde is beëindigd, wordt de flop neergelegd. Dit zijn de eerste drie gemeenschappelijke kaarten. Nu volgt weer een inzetronde. Deze begint bij de eerste persoon na de dealer button. Er zijn twee opties: bet of check. Bij een check, kan iedere volgende speler ook checken. Maar wanneer er één iemand een bet plaatst, dan veranderen de opties naar Call, Raise of Fold. Zodra iedereen heeft gekozen of hij/zij meegaat, dan wordt de Turn kaart gedraaid. Ook hierna volgt een inzetronde zoals hierboven beschreven. Tenslotte wordt de laatste kaart gespeeld: de river.

DE RIVER

De laatste gemeenschappelijke kaart is de river. Nu is het bepaald wie de winnaar wordt, maar dat weet nog niemand. Nu kan er een laatste keer worden ingezet. Wanneer er aan het einde van de inzetronde nog meerdere spelers in het spel zijn, dan volgt een showdown: men legt de kaarten open op tafel. De winnaar krijgt de pot.

OMAHA POKER RATING

Omaha poker is absoluut een uitdagend kaartspelletje, aangezien er bijna dubbel zoveel kaarten in het spel zijn dan bij Texas Hold'em. Hoewel ieder voor zich speelt zit je met maximaal tien mensen aan een pokertafel, wat het vaak erg gezellig maakt. Geld verdienen kun je absoluut bij dit spel, maar het wordt over het algemeen minder gespeeld dan Texas Hold'em, waardoor het sommige tijdstippen erg rustig aan tafel kan zijn. Zowel online als in real life kan Omaha Poker gespeeld worden. Online heeft echter de voorkeur, omdat veel casino's de meeste pokertafels inrichten op Texas Hold'em.

Uitdaging 9
Gezelligheid 8
Geld verdienen 7
Online 8
In real life 7
EINDCIJFER 7,8
Alle blogcategorie├źn
Best bekeken