PESTEN - SPELREGELS & STRATEGIE

Pesten is een klassiek en vermakelijk kaartspel dat al generaties lang wordt gespeeld en geliefd is bij jong en oud. Dit vlotte en competitieve spel staat bekend om zijn eenvoudige regels en de vele variaties die het biedt, waardoor het een ideale keuze is voor gezellige spelavonden met vrienden en familie. Hier is een uitgebreide en gedetailleerde beschrijving van het kaartspel Pesten:

PESTEN - SPELREGELS & STRATEGIE

Doel, verloop en winnen

 1. Doel: Het doel van Pesten is om als eerste speler al je kaarten kwijt te raken. Spelers leggen om de beurt een kaart neer die overeenkomt met de kleur, het nummer of de waarde van de bovenste kaart op de aflegstapel. Als een speler geen geschikte kaart heeft om te spelen, moet hij een kaart van de trekstapel pakken.

 2. Spelverloop: Pesten wordt gespeeld met een standaard kaartspel van 52 kaarten, inclusief jokers. De dealer deelt aan elke speler een hand van 7 kaarten uit en legt de overige kaarten met de afbeelding naar beneden als trekstapel op tafel. De bovenste kaart van de trekstapel wordt omgedraaid om de aflegstapel te starten.

 3. Actiekaarten: Pesten bevat verschillende speciale actiekaarten die het spel interessanter en dynamischer maken:

  • Aas: Als een speler een Aas speelt, wordt de beurt van de volgende speler overgeslagen.
  • Boer: Een Boer verandert de speelrichting (met de klok mee of tegen de klok in).
  • 7: Als een speler een 7 speelt, moet de volgende speler een kaart van de trekstapel pakken.
  • 2: Als een speler een 2 speelt, moet de volgende speler twee kaarten van de trekstapel pakken en wordt zijn beurt overgeslagen.
  • Joker: Een Joker kan op elke kaart worden gespeeld, ongeacht de kleur of het nummer. De speler die de Joker speelt, kiest de nieuwe kleur.
 4. Combineren: In sommige varianten van Pesten kunnen spelers meerdere kaarten van dezelfde waarde tegelijk spelen, zolang ze allemaal overeenkomen met de bovenste kaart op de aflegstapel. Dit kan het spel versnellen en extra strategie toevoegen.

 5. Punten en winnen: Wanneer een speler al zijn kaarten heeft gespeeld, eindigt de ronde en worden de punten geteld. De winnende speler ontvangt punten op basis van de kaarten die de andere spelers nog in handen hebben. Het spel gaat door met meerdere rondes totdat een speler een vooraf bepaald aantal punten heeft bereikt, bijvoorbeeld 100 punten, en wordt dan uitgeroepen tot de algehele winnaar.

Pesten is een tijdloos en toegankelijk kaartspel dat zowel strategie als geluk vereist. Het biedt een leuke en ontspannende ervaring voor spelers die op zoek zijn naar een eenvoudig en snel kaartspel om te spelen met vrienden en familie. Bezoek Kaartspelranking.nl voor meer informatie over Pesten en andere geweldige kaartspellen!

Alle blogcategorie├źn
Best bekeken